Amerikai bakancslista

Nem egészen két nap múlva ilyenkor már valahol a New Hampshire-i erdőség mélyén leszek egy gyerektáborban, ahol az elkövetkezendő két és fél hónapot fogom tölteni. (Ez még mindig teljesen szürreálisnak hangzik.) Nem szeretek előre tervezni, sosem szoktam megszállottan bújni az útikalauzokat, mielőtt elindulok valahova. Ez most sincs másképp, de ebben a különleges esetben azért vannak olyan dolgok, amiket semmiképp sem hagynék ki, miután 20 napom lesz az átdolgozott nyár után bejárni az Egyesült Államokat, ezért összeszedtem magamnak az 5 legfontosabb dolgot, amire szeptember 10. előtt sort akarok keríteni.

 1. Felmenni az Empire State building tetejére
  Bármennyire is klisé, ki az, aki nem írná fel ezt a bakancslistájára, ha már ott van? New York nagyjából 5 órányira lesz a tábortól, Bostonból busszal olcsón és könnyedén meg tudnánk oldani az utazást.
 2. Keleti-parti road trip
  Remélem, hogy nem a semmiért ültem másfél órát az kormányablakban a nemzetközi jogosítványomért, és a táboros társaim vevők lesznek egy ilyen kalandra, mert én személy szerint sokkal szívesebben bérelnék egy kocsit, minthogy a hatalmas bőröndjeinket reptérről reptérre vonszoljuk. A cél egy Boston–New York–Philadelphia–(Baltimore)–Washington körút.
 3. Ellátogatni a Niagara-vízeséshez
  Erre több, mint valószínű, hogy sor fog kerülni, hiszen Torontóból repülök majd haza szeptemberben, és busszal terveztem megoldani a határátkelést, onnan meg már csak egy köpésre van. Ez a gyerekkori álmok közé tartozik, és ha megvalósul, akkor a két nagy szerelem-vízesés közül már csak az Iguazu-hoz kell elmenni Argentínába.
 4. Körbeenni Amerikát
  Szeretek enni, szerintem nincs olyan része a Fald Fel Amerikát! c. műsornak, amit ne láttam volna, ezért szeretném kipróbálni a városok híres helyei éttermeit, New York-ban ott a Katz’s Deli, Philadelphiában ennék egy jó sajtos steaket, ha pedig átrepülünk Chicagóba, akkor nem maradhat ki a chicagói pizza.
 5. Legalább 5 államhatárt átlépni
  Lehet, hogy kicsinyes, de én az a fajta utazó vagyok, aki szereti kipipálni a dolgokat a térképen. A táborba menet már kettőt le is lehet húzni a listáról, Massachusettset és New Hampshire-t. A legközelebbi nagyobb város, ahová pedig ki szoktak ruccanni a dolgozók, a Maine-ben található Portland. Torontó felé New York államot így vagy úgy muszáj lesz kereszteznem, a többi pedig részletkérdés.

Hozzászólás